FAQ - Frequently asked questions

Veelgestelde vragen

 

Persoonlijke gegevens

- Ik kan niet meer inloggen. Wat nu?
Controleer of je gegevens correct zijn ingevuld. Opgelet! Let op het gebruik van hoofdletters. Er moeten kleine letters staan waar er kleine letters werden gebruikt bij de registratie. Hetzelfde geldt voor hoofdletters.
Bij blijvende problemen vraag je best je paswoord opnieuw op.

- Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Hoe krijg ik dit opnieuw toegestuurd?
Je klikt op ‘Paswoord vergeten‘ op de homepagina daar waar je normaal inlogt. Het volstaat om hierop te klikken en dan je e-mailadres in te geven. Het paswoord wordt je per mail toegestuurd.

- Mijn e-mailadres is veranderd. Hoe kan ik dit aanpassen?
Je meldt je eerst aan met je oude e-mailadres en je paswoord. Bovenaan rechts zal je je naam zien staan. Klik op je naam en kies ‘mijn profiel’ waar je je gegevens kan aanpassen. Vergeet zeker niet te bevestigen!Vanaf de volgende keer kan je je aanmelden met de nieuwe gegevens.

- Ik wens mijn paswoord te wijzigen. Hoe doe ik dit?
Je meldt je eerst aan met je oude e-mailadres en je paswoord. Bovenaan rechts zal je je naam zien staan. Klik op je naam en kies ‘mijn profiel’ waar je je gegevens kan aanpassen. Vergeet zeker niet te bevestigen!Vanaf de volgende keer kan je je aanmelden met de nieuwe gegevens.

 

Naar boven

 

Registreren

- Ik ben een nieuwe speler. Hoe moet ik me registreren?
Via de homepagina kan je je rechtsboven registreren door te klikken op ‘niet geregistreerd’ onder de log in veldjes. Je ontvangt daarna een bevestigingsmail van je registratie.

- Ik heb reeds deelgenomen aan één van de Gouden Spelen: Gouden 11, Gouden Cross, Gouden Klassiekers, Gouden Tour of Gouden EK. Moet ik me opnieuw registreren?
Neen, dit is niet meer nodig. Wanneer je reeds meespeelde met één van de andere Gouden Spelen, hoef je je niet meer te registreren maar kan je je eenvoudigweg aanmelden met je e-mailadres en paswoord dat je daarvoor gebruikte.

Het is echter NIET mogelijk om in te loggen met je account van De Gouden Giro.

Naar boven

 

Ploeg inschrijven

- Hoe schrijf ik een geldige ploeg in?
U kiest 15 renners die samen niet meer dan 275 miljoen waard zijn en niet meer dan 3 renners uit éénzelfde ploeg bevatten. Daarnaast kies je een superkopman uit je 15 renners die extra punten kan scoren. Deze superkopman kan je per speeldag aanpassen.

- Hoeveel ploegen mag ik inschrijven?
Iedere deelnemer mag zoveel ploegen inschrijven als hij/zij het wenst. Iedere deelname aan De Gouden Tour dient betaald te worden om geldig te zijn en in aanmerking te komen voor prijzen.

- Ik wil een renner opstellen die niet op de lijst staat. Kan dit?
Neen, renners kunnen alleen worden gekozen uit de rennerslijst van De Gouden Tour. Indien je een speler in je ploeg opneemt die niet voorkomt op deze lijst, wordt je ploeg als ongeldig beschouwd.

- Hoeveel kost het om een ploeg in te schrijven?
Een deelname kost 7 euro/ploeg .

- Op welke manier kan ik betalen voor mijn ploegen?


Online:

Via elektronische betaling (Eurocard, MasterCard, VISA of Bancontact)
Via online-betaling via de site van KBC en Belfius. Indien je een andere bank verkiest kan je kiezen voor Bancontact/Mister Cash.

 

Via overschrijving:
Betaal in dit geval zeker ruim op voorhand want ploegen zijn pas geldig wanneer we het deelnamebedrag effectief hebben ontvangen. Je kan je ploeg(en) steeds tot vlak voor de deadline waarvoor ze zijn ingeschreven aanpassen.

LET OP! Indien mogelijk raden we je aan om je betaling online uit te voeren. Ploegen zijn immers pas geldig als we het deelnamebedrag hebben ontvangen. Via overschrijvingsformulier kunnen we laattijdige inschrijvingen niet garanderen.

Promotiecode:
Promotiecodes kunnen recht geven op 1 gratis ploeg (twv 7euro) afhankelijk van de vermelding bij de promotiecode. Deze code kan u ingeven na het opmaken van uw ploeg(en) en wordt dan met het tegoed verrekend. Hoe u juist uw code moet gebruiken, kan u teruvinden op www.hln.be/gtowerkwijze- Wanneer moet mijn ploeg ingeschreven zijn om mee te spelen vanaf speeldag 1 van de Gouden Tour?
Inschrijven kan tot vlak voor de eerste deadline van zaterdag 1 juli om 15u, mits online betaling. Een betaling via overschrijving dient u een aantal dagen op voorhand te doen om zeker te zijn dat wij het bedrag van uw deelname tijdig ontvangen. Uw ploeg is pas actief op het moment dat uw betaling op onze rekening staat. Uw ploeg(en) kunnen nog steeds worden aangepast tot vlak voor de deadline.

- Kan ik tijdens de Tour(Gouden Tour) nog nieuwe ploegen inschrijven?
Je mag tijdens het verloop van het spel nog steeds nieuwe ploegen inschrijven. De deadline om mee te spelen vanaf de eerstvolgende speeldag wordt steeds op de site weergegeven. Hou ook hier rekening met de tijdige betaling. Ploegen kunnen tot vlak voor de deadline worden aangepast ook indien ze reeds eerder werden betaald. Zo bent u zeker op tijd.

 

Naar boven

 

Renners

- Hoe wordt de rennerslijst samengesteld?
Onze sportredactie stelt voor het begin van het seizoen een rennerslijst samen op basis van de informatie die op dat moment voor handen is. Van zodra een deelnemend team zijn selectie officieel bekend heeft gemaakt, zullen de niet-starters van dit team inactief gemaakt worden.

- Een renner wordt niet in de lijst opgenomen. Kan ik deze selecteren?
Een renner die niet in onze rennerslijst voorkomt, kan je niet selecteren voor je ploeg.

- Ik heb een renner geselecteerd die niet rijdt. Wat nu?
Deze renner kan geen punten scoren. Je ploeg blijft wel geldig!

- Kan ik tijdens De Gouden Tour renners wisselen?
Ja, het is mogelijk om 2 transfer/ploeg te doen tijdens het spel.

- Ik heb een ploeg ingeschreven en bevestigd voor de start van De Gouden Tour. Kan ik deze ploeg nog wijzigen?
Je kan een ploeg steeds wijzigen tot vlak voor de deadline waarvoor deze werd ingeschreven, ook al werd de ploeg reeds betaald.

 

Naar boven

 

Puntenverdeling

- Hoe kan ik punten scoren met mijn ploeg?
De puntentelling is gebaseerd op de werkelijke resultaten van de renners en komt bijgevolg geheel objectief tot stand. Bijgevolg kan je na de ritten al zelf aan het rekenen slaan en de punten van je Gouden Tour-ploeg(en) voor die dag uitrekenen. Hoe de puntenverdeling juist in zijn werk gaat, lees je hier.

Punten voor de eerste 30 renners in de uitslag van een rit in de Tour:

 

plaats punten plaats punten
1ste plaats 50 punten 16de plaats 15 punten
2de plaats 40 punten 17de plaats 14 punten
3de plaats 32 punten 18de plaats 13 punten
4de plaats 28 punten 19de plaats 12 punten
5de plaats 26 punten 20ste plaats 11 punten
6de plaats 25 punten 21ste plaats 10 punten
7de plaats 24 punten 22ste plaats 9 punten
8de plaats 23 punten 23ste plaats 8 punten
9de plaats 22 punten 24ste plaats 7 punten
10de plaats 21 punten 25ste plaats 6 punten
11de plaats 20 punten 26ste plaats 5 punten
12de plaats 19 punten 27ste plaats 4 punten
13de plaats 18 punten 28ste plaats 3 punten
14de plaats 17 punten 29ste plaats 2 punten
15de plaats 16 punten 30ste plaats 1 punt

 

Superkopman
Via de superkopman die u gekozen heeft kan u ook extra punten scoren: Deze verdient immers 15 punten extra wanneer hij op de 1e plaats eindigt in de rit. Voor een 2e plaats in de rit krijgt de superkopman 10 punten extra, en voor een 3e plaats ontvangt hij 5 punten extra.

 

Assistentie
Alle ploeggenoten van de ritwinnaar die in de rit aan de start komen, krijgen 5 punten ongeacht of zij zelf de rit uitrijden. Deze punten krijgen zij echter niet als de rit een individuele tijdrit is. De ritwinnaar zelf krijgt géén punten voor assistentie.

 

Opgave
Een renner die uitvalt door opgave, door na de toegestane tijd binnen te rijden, door ongeval of door welk feit ook dat hem het verder zetten van De Ronde van Frankrijk belet, krijgt 1 minpunt voor de rit waarin hij uitvalt en voor elke volgende rit waarin hij niet aan de start komt. Deze punten worden integraal in rekening gebracht op de dag waarop de renner opgeeft of niet meer start. Na het uitvallen kan die renner geen punten meer winnen noch verliezen.

 

Gele trui
De renner die op het einde van een rit de gele trui pakt, krijgt voor de betreffende rit 5 punten extra.

 

Groene trui
De renner die op het einde van een rit de groene trui pakt, krijgt voor de betreffende rit 3 punten extra.

 

Bolletjestrui
De renner die op het einde van een rit de bolletjestrui pakt, krijgt voor de betreffende rit 3 punten extra.

 

Witte trui
De renner die op het einde van een rit de witte trui pakt, krijgt voor de betreffende rit 1 punten extra.

 

Zowel bij de groene trui, bolletjestrui als witte trui gaat het om de leider in het respectievelijke nevenklassement! Dit is niet per definitie de drager van de trui. Indien de leider van een nevenklassement ook leider is in een belangrijker (neven)klassement, krijgt hij voor beide klassementen de extra punten.

 

Overzicht:

 

Type punten normale rit tijdrit
top 30 uitslag X X
Superkopman X X
Opgave X X
Assistentie X n.v.t.
Gele trui X X
Groene trui X X
Bolletjestrui X X
Witte trui X X

 

 

Eindklassement (na laatste rit): Op het einde van de Tour de France krijgen de top 30 renners in de officiële uitslag (klassement gele trui) onderstaande punten extra toegekend. Pas na het toekennen van deze punten worden de eindwinnaars van de Gouden Tour bepaald.

 

plaats punten plaats punten
1ste plaats 75 punten 16de plaats 15 punten
2de plaats 63 punten 17de plaats 14 punten
3de plaats 55 punten 18de plaats 13 punten
4de plaats 50 punten 19de plaats 12 punten
5de plaats 46 punten 20ste plaats 11 punten
6de plaats 42 punten 21ste plaats 10 punten
7de plaats 38 punten 22ste plaats 9 punten
8de plaats 34 punten 23ste plaats 8 punten
9de plaats 30 punten 24ste plaats 7 punten
10de plaats 26 punten 25ste plaats 6 punten
11de plaats 24 punten 26ste plaats 5 punten
12de plaats 22 punten 27ste plaats 4 punten
13de plaats 20 punten 28ste plaats 3 punten
14de plaats 18 punten 29ste plaats 2 punten
15de plaats 16 punten 30ste plaats 1 punten

 

 

Eindklassement Groene Trui (na laatste rit): Op het einde van de Tour de France krijgen de top 15 renners in het officiële sprintklassement (klassement groene trui) onderstaande punten extra toegekend:

 

plaats punten
1ste plaats 50 punten
2de plaats 46 punten
3de plaats 42 punten
4de plaats 38 punten
5de plaats 34 punten
6de plaats 30 punten
7de plaats 26 punten
8de plaats 22 punten
9de plaats 18 punten
10de plaats 14 punten
11de plaats 10 punten
12de plaats 7 punten
13de plaats 5 punten
14de plaats 3 punten
15de plaats 1 punten

 

 

Eindklassement Bolletjestrui (na laatste rit): Op het einde van de Tour de France krijgen de top 15 renners in het officiële bergklassement (klassement bolletjestrui) onderstaande punten extra toegekend:

 

plaats punten
1ste plaats 50 punten
2de plaats 46 punten
3de plaats 42 punten
4de plaats 38 punten
5de plaats 34 punten
6de plaats 30 punten
7de plaats 26 punten
8de plaats 22 punten
9de plaats 18 punten
10de plaats 14 punten
11de plaats 10 punten
12de plaats 7 punten
13de plaats 5 punten
14de plaats 3 punten
15de plaats 1 punten

 

 

Eindklassement Witte Trui (na laatste rit): Op het einde van de Tour de France krijgen de top 15 renners in het officiële jongerenklassement (klassement witte trui) onderstaande punten extra toegekend:

 

plaats punten
1ste plaats 30 punten
2de plaats 27 punten
3de plaats 24 punten
4de plaats 21 punten
5de plaats 18 punten
6de plaats 15 punten
7de plaats 12 punten
8de plaats 9 punten
9de plaats 7 punten
10de plaats 6 punten
11de plaats 5 punten
12de plaats 4 punten
13de plaats 3 punten
14de plaats 2 punten
15de plaats 1 punten

 

 


- Welke wedstrijden komen in aanmerkingen voor De Gouden Tour?
Hieronder vind je een overzicht van de ritten die in aanmerking komen voor De Gouden Tour:

Speeldag Rit Dag Datum Vertrek/Aankomst
1 1 zaterdag 1/07/2017 Düsseldorf > Düsseldorf (tijdrit)
2 zondag 2/07/2017 Düsseldorf > Luik
2 3 maandag 3/07/2017 Verviers > Longwy
3 4 dinsdag 4/07/2017 Mondorf-les-Bains > Vittel
4 5 woensdag 5/07/2017 Vittel > La planche des belles filles
5 6 donderdag 6/07/2017 Vesoul > Troyes
6 7 vrijdag 7/07/2017 Troyes > Nuits-Saint-Georges
7 8 zaterdag 8/07/2017 Dole > Station des rousses
9 zondag 9/07/2017 Nantua > Chambéry
Rustdag Rustdag maandag 10/07/2017 Rustdag
8 10 dinsdag 11/07/2017 Périgueux > Bergerac
9 11 woensdag 12/07/2017 Eymet > Pau
10 12 donderdag 13/07/2017 Pau > Peyragudes
11 13 vrijdag 14/07/2017 Saint-Girons > Foix
12 14 zaterdag 15/07/2017 Blagnac > Rodez
15 zondag 16/07/2017 Laissac-Sévérac l'Eglise > Le Puy-en-Velay
Rustdag Rustdag maandag 17/07/2017 Rustdag
13 16 dinsdag 18/07/2017 Le Puy-en-Velay > Romans-sur-Isère
14 17 woensdag 19/07/2017 La Mure > Serre-Chevalier
15 18 donderdag 20/07/2017 Briançon > Izoard
16 19 vrijdag 21/07/2017 Embrun > Salon-de-Provence
17 20 zaterdag 22/07/2017 Marseille > Marseille (tijdrit)
21 zondag 23/07/2017 Montgeron > Paris Champs-Élysées


- Een renner uit mijn ploeg is gekwetst of geschorst. Wat nu?
Deze renner kan geen punten scoren. Je ploeg blijft wel geldig!

- De uitslag van een wedstrijd wordt herroepen door de UCI of een andere bevoegde instantie. Heeft dit gevolgen voor mijn score?
Wanneer in de loop van de Ronde van Frankrijk door de organisatie of door enige andere bevoegde instantie een beslissing wordt genomen die de scores van de voorbije speeldag zou beïnvloeden en dit gebeurt na 19 u, dan wordt hiermee geen rekening gehouden voor deze dagscore maar wordt er met de gewijzigde uitslag en /of sanctie rekening gehouden voor het totaalklassement van De Gouden Tour.

 

Naar boven

 

Klassement

- Welke verschillende klassementen zijn er?
Er zijn 4 verschillende soorten klassementen: het speeldagklassement, het algemene eindklassement en de extra klassementen 'Sprint' en 'Berg'. Tot het extra klassement 'Sprint' behoren de ritten (niet speeldagen opgelet!): 2, 4, 6, 7, 10, 11, 16, 21.Het extra klassement 'Berg' is dan weer een combinatie van de ritten (niet speeldagen opgelet!): 5, 8, 9, 12,13, 15, 17, 18.

- Waar vind ik mijn rangschikking terug in het algemene klassement?
Via het menu-item ‘Klassement’ kan je je rangschikking in het klassement raadplegen.Wanneer je ingelogd bent, kan je ook in het overzicht van je ploegen je klassement per speeldag en in het totaal bekijken.

 

Naar boven

 

Prijzen

- Welke prijzen kan ik winnen?
Voor de winnaars van elke speeldag worden er prachtige prijzen voorzien. Deze kan je bekijken op de prijzenpagina (Menu Prijzen).

- Ik sta met meerdere ploegen tussen de winnaars. Heb ik recht op alle prijzen?
Neen. Per speeldag kan je als deelnemer immers maximaal 1 prijs wegkapen, zijnde de meest waardevolle prijs waarvoor je in aanmerking komt.

- Een andere prijs spreekt mij meer aan. Kan ik deze wisselen?
Neen, het is niet mogelijk om prijzen in te ruilen voor een andere prijs. Naturaprijzen kunnen ook niet worden omgezet in geld.

 

Naar boven